top of page

Artikel från NSD| 12-02-17 av Anna Jacobsson

"Jag är född med en gåva"

BODEN Spökar det i ditt hus? Då kanske Barbro Ljungberg, 52, från Boden kan hjälpa dig.- Jag är född med en gåva som jag ärvt av min farfar. Därför känner jag mig ämnad för att använda mig av denna. Annars skulle det vara som att trampa i motvind, säger Barbro Ljungberg.

Hon är ett medium men även healer, djurpratare, sierska och regressionsterapeut.För tio år sedan blev Barbro Ljungberg nyfiken på andlig förmedling och träffade ett medium vid namn Dagny Thornéus som hjälpte henne. Barbro Ljungbergs farfar visade sig och han frågade varför hon inte kontaktat honom själv. Barbro Ljungberg visste inte hur hon skulle göra, men Dagny Thornéus berättade att Barbro Ljungberg skulle gå ner i samma lugn som när hon mediterar så skulle farfadern kontakta henne.Om någon har spöken i hemmet så åker hon dit och visar spökena vägen till ljuset. Barbro Ljungberg tycker att det är härligt att ta kontakt med en ande.- Det finns en värld där uppe som är likadan som här nere, säger Barbro Ljungberg.

Personen som vill ha kontakt med en ande ger namnet på den avlidne så Barbro Ljungberg vet vem hon ska kontakta.Anden ger sedan tillbaka kännetecken i form av symboler så personen vet att det är rätt ande.- Det är som ett samtal, säger Barbro Ljungberg.Hon har med sig en pendel för att bevisa för de som bor i huset att det finns något där, den börjar snurra och dras åt det håll anden befinner sig. Orsaken till att andarna stökar i folks hem är att de är oroliga.De flesta andarna är goda. Men enligt Barbro Ljungberg finns det även demoner eller mörka varelser som hon själv har stött på.En familj som kontaktade henne fick rivmärken när de sov och även hästarna i stallet.- Jag fick hålla på i två-tre timmar för att rensa huset, vilket var längre än vanligt.

Andarna däremot tycker att det är människorna som ska bort. Den obehagligaste upplevelsen hade Barbro Ljungberg i ett hus i Kalix.Barbro Ljungberg berättar att hon drogs till ett rum där hon såg en kväkare, en liten svartklädd man med svarta otäcka ögon.Han hade långa naglar och alla som befann sig i rummet kunde höra honom klösa i väggen. Hon lugnade sedan ner kväkaren och förde honom till ljuset.När Barbro Ljungberg ser en ande ser den ut som en suddig person och hon kan känna andens känslor.Eftersom hon är född i kräftans tecken så är hon en känslig person och har därför lättare att ta in andens känslor. Hon kan även ta del av andens kunskaper.

- Jag började sjunga en psalm på finska fast jag inte kan språket.Barn upp till sju-åtta år och djur kan se andar. När ett barn har en låtsaskompis kan den faktiskt existera i form av en skyddsängel och därför ska man tro på vad barnet säger. När de blir äldre stängs kontakten med andevärlden eftersom man slutar tro, berättar Barbro Ljungberg.- För att vara ett medium måste man vara stark inom sig. Skulle jag inte få kraft uppifrån så skulle jag vara tvungen att sluta.

Anna Jacobsson

Artikel från NSD| 12-02-17 av Anna Jacobsson

bottom of page